Klassiek dieet versus PS. food & lifestyle

klassieke, caloriebeperkte diëten zijn gebaseerd op een caloriebeperking van de dagelijkse voeding. Veel richtlijnen voor gewichtsverlies zijn nog altijd gebaseerd op de inmiddels achterhaalde veronderstelling dat een grotere caloriebeperking zal leiden tot gewichtsverlies. Dat je zodoende gewicht verliest klopt wel, maar meetgegevens wijzen uit dat behalve vetmassa ook een deel van de spiermassa verloren gaat, tot wel 25% van het totaal verloren gewicht 

 

 

Ps food & lifestyle heeft een duidelijke focus: vetverbranding stimuleren met behoud van spiermassa. Spiermassa bestaat uit actief spierweefsel dat 24 uur per dag calorieën verbrandt. Zelfs wanneer je zit of slaapt! Bij crashdiëten krijg je niet de juiste voedingsstoffen binnen. Je verliest veel spieren, waardoor je minder calorieën verbrandt.

Als je vervolgens na een tijd minder calorieën te hebben genomen, weer een normale hoeveelheid gaat eten en drinken kom je meer aan in lichaamsgewicht en vet, omdat de energiebehoefte is verminderd. Om weer af te vallen neem je dan nóg minder calorieën in dan voorheen. De spiermassa neemt verder af en de energiebehoefte daalt en je wordt weer steeds dikker als je na het crashdieet een normale hoeveelheid calorieën inneemt!

PS. Food & lifestyle voorkomt dit jojo-effect door het gebruik van voeding met een hoog eiwitgehalte en weinig koolhydraten. Koolhydraten zijn onze snelste brandstof en worden eenvoudig opgenomen in de vetcellen. Het programma bevat bijna geen koolhydraten, waardoor het lichaam de benodigde energie ergens anders vandaan moet halen. Het gevolg is dat de vetreserves worden aangesproken en verbrand. Eiwitten zorgen voor behoud van spiermassa, waardoor de stofwisseling op peil en je calorieverbruik gelijk blijft.


Afslanken op een verantwoorde manier, zonder jojo-effect!